On se rumaa, ihmisten kyvyttömyys keskusteluihin.

Useamman kerran viimeisten kuukausien aikana minua on henkilökohtaisella tasolla surettanut ja suututtanut ihmisten kyvyttömyys keskusteluihin. Perinteisiin keskusteluihin joissa pohditaan, heitetään ilmaan kenties jokin kysymys, kuunnellaan toisten mielipiteitä ja esitetään omia. Yhtä ja ainoaa oikeaa ei ole, kyse olisi ennemminkin erilaisten näkökulmien löytäminen ja pohdinta. Mutta EI.

Nykyiset keskustelut tuntuvat olevan sitä, että oma, ainoa ja oikea mielipide heitetään ilmaan ja se siitä. Ei jaksa kiinnostaa onko joku jotain mieltä aiheesta, riittää että oman kommenttinsa saa heittää ilmoille, ei sitä tarvitse sen kummemmin pohtia tai jutella. Sehän olisi vain asian kanssa märehtimistä. Toisenlainen katsontakanta tai mielipide ei tule kysymykseen.

Halusimpa tuoda tämän asian vain esille, kun se minua on usein viimeaikoina vaivannut. En varmasti ole itse mikään loistokeskustelija mutta miten tässä sellaiseksi edes oppisi kun keskusteluja tuntuu harvassa enää olevan. On vain mielipiteen ilmaisuja ja se siitä.

Ugh... olen marinani tälle päivälle marissut.